Skip to content

SDP u kampanju  „Za našu kuću“ krenuo sa Lovćena

SDP je otpočela kampanju za parlamentarne izbore tradicionalnim okupljanjem na Lovćenu povodom Dana nezavisnosti, kojim povodom je organizovano druženje sa članovima, simpatizerima i brojnim građanima.

SDP na parlamentarnim izborima nastupa samostalno, sa sloganom „Za našu kuću“, a kampanja za izbore kreće sa Lovćena jer je on, iako jedan od najviših vrhova Crne Gore, zapravo temelj crnogorske kuće.

Đurašković: Građani su naša jedina koalicija u očuvanju i izgradnji Crne Gore

Nikola Đurašković, gradonačelnik Cetinja i nosilac liste SDP-a, naglasio je da su temelji naše kuće, nažalost, danas debelo potkopani. „Temelje naše kuće potkopala je DPS-ova politika korupcije, nepotizma i bogaćenja pojedinaca. Sad su navukli nove kapute, ali i dalje ni milimetra ne odstupaju od starih politika i ljudi. Još će puno vremena proći dok shvate da im treba promjena, ali danas je to brod koji tone. Nećemo dopustiti da zajedno sa sobom povuku i Crnu Goru“ – rekao je Đurašković te dodao da bi ugrožene temelje naše kuće Crne Gore mogli iskoristiti i oni koji se deklarativno pozivaju na Europu, a zapravo sanjaju otvoreni Balkan u kojem imaju rezervne položaje.

„U našoj kući Crnoj Gori ima mjesta za sve, ali odluke moramo uvijek da donosimo sami, bez uplitanja sa strane. Građani su naša jedina koalicija u očuvanju i izgradnji Crne Gore. Ne znamo što se sjutra skriva iz ćoška, ni koji su planovi novih partija, ali znamo da građani Crne Gore znaju simbolično značenje kuće i da niko ne smije da dira u nju. Krenuli smo u kampanju očuvanja i izgradnje naše kuće i pozivamo sve kojima je stalo do tih vrijednosti da nam se pridruže“ – zaključio je Đurašković.

Samostalan izlazak na izbore komentarisala je i Amina Cikotić koja se posebno osvrnula na činjenicu da su djelovi naše kuće Crne Gore zapostavljeni i sve prazniji, što se posebno odnosi na sjever zemlje. Cikotić je istakla da patriotizam danas nijesu velike riječi, već se ljubav prema našoj kući mora pokazivati ulaganjem u zapostavljene dijelove i brigom za sve ranjive kategorije naših građana.

„SDP kreće u kampanju u kojoj će naglašavati da u našoj kući ne smije biti ljudi koji sebi ne mogu priuštiti sve skuplje lijekove, da se ženama ne smije prijetiti otkazom nakon što zatrudne, kao i da se u našoj kući Crnoj Gori moraju ugodno i sigurno osjećati sve manjine koje u njoj žive“, istakla je Cikotić, posebno se osvrnuvši na kraju na hrabrost i vjerodostojnost SDP-a koja je, uprkos pojedinim pogrešnim procjenama kroz ovih 30 godina, ostala čista i vjerna pravim vrijednostima koje su u temelju naše kuće.

SDP – ZA NAŠU KUĆU!