Skip to content

SDP verifikovao ulazak u manjinsku Vladu, ministri Konjević i Krivokapić

Predsjedništvo SDP-a prihvatilo je Sporazum o parlamentarnoj podršci i političkim prioritetima 43. Vlade čime je usvojena odluka o učešću partije u manjinskoj Vladi.

Konstatovano je da je Sporazum utemeljen na vrijednostima Ustava, evropske i euroatlantske politike, građanske i sekularne države, koje vrijednosti su i konstanta političkog djelovanja SDP-a od osnivanja partije prije više od tri decenije.

SDP će se u manjinskoj Vladi, kao što je to uspješno radio tokom cjelokupnog političkog djelovanja, beskompromisno i nepokolebljivo zalagati za ideju evropske i građanske Crne Gore i daljeg snaženja prozapadnog kursa.

SDP je svojim djelovanjem u vlasti do 2016. godine značajno doprinio ostvarivanju strateških istorijskih ciljeva nezavisne Crne Gore, članice NATO i države na putu ka EU koja je i Ustavom iz 2007. godine snažno identitetski i državotvorno utemeljena. SDP će na isti način svojim djelovanjem u manjinskoj Vladi snažno raditi na ostvarivanju svojih programskih politika koje su sidro stabilnosti i garancija vječnog trajanja Crne Gore.

Ključni ciljevi manjinske Vlade će biti ponovno pokretanje procesa EU integracija, deblokada svih institucija, posebno onih u oblasti pravosuđa, ekonomsko-socijalni razvoj, izborna reforma, reforma bezbjednosno-obavještajnog sektora, kao i preispitivanje svih nezakonitih i spornih odluka prethodne Vlade.

Predstavnici SDP u manjinskoj Vladi će biti predsjednik Raško Konjević, na funkciji potpredsjednika Vlade za politički sistem i ministra odbrane i počasni predsjednik SDP Ranko Krivokapić, na funkciji ministra vanjskih poslova.

Glavni odbor Socijaldemokratske partije Crne Gore verifikovao je odluke Predsjedništva partije.

Medijski pul SDP