Skip to content

Šećerović: Odlazak mladih iz Crne Gore – alarm koji niko ne čuje

Podatak da je iz Crne Gore za 25 godina otišlo 140.000 ljudi, a samo u prošloj godini oko 5.000 bio bi crveni alarm za svaku državno odgovornu vlast i donosioce odluka. Međutim, kako smo iz dana u dan sve više okupirani političkim previranjima, prepucavanjima i dogovaranjima kako što duže ostati na vlasti, ovo za donosioce odluka u Crnoj Gori ne samo da nije crveni alarm već nije alarm uopšte.

Pozivamo sve društveno-političke aktere a posebno političke partije da se što prije napusti princip jeftinog bavljenja politikom koji nema ni strategije ni taktike već za cilj ima isključivo sticanje kratkoročnih političkih poena. Apelujemo da se konačno država okrene mladima i doprinese poboljšanju ekonomskog i opšteg društvenog ambijenta za mlade kojima su upravo nemogućnost zapošljavanja i ekonomskog osamostaljivanja glavni razlozi zbog kojih su primorani da napuste domovinu, mnogi od njih nažalost trajno.

Takođe, ne manje važno, apelujemo na mlade ljude u Crnoj Gori da ne okreću leđa od političkog učešća i političkih procesa. Ovo nije zemlja o kojoj odlučuje neko drugi niti će probleme riješiti neko drugi, zato moramo uzeti stvar u svoje ruke i doprinijeti da se uredi politička scena u Crnoj Gori jer je ovo i naša zemlja i ne samo da imamo pravo da se borimo za nju već imamo i obavezu.

Deniz Šećerović

Potpredsjednik Foruma mladih SDP