Skip to content

Šekerinska podržala formiranje Evropskog saveza: Udruživanje snaga stvoriće novu dinamiku proširenja za Crnu Goru, region i EU

Potpredsjednica Partije evropskih socijalista Radmila Šekerinska podržala je osnivanje Evropskog saveza, kojeg čine Socijaldemokratska partija Crne Gore (SDP), Socijaldemokrate (SD) i Liberalna partija (LP). 

“Podržavam ovo progresivno udruživanje snaga. Evropski savez će stvoriti novu dinamiku proširenja za Crnu Goru, region i za Evropsku uniju”, istakla je potpredsjendica druge po snazi političke grupacije u Evropskom parlamentu.

Podsjeća da je Partija evropskih socijalista oduvijek podržavala proširenje, kako u državama članicama, tako i u ključnim EU institucijama. 

“Podržavamo sve progresivne partije koje se bore za pristupanje država Zapadnog Balkana EU. Cijenimo to što je crnogorski SDP član našeg pokreta od 2009. i što zajedno radimo ne samo na EU proširenju, nego i na stvaranju progresivnog društva baziranog na solidarnosti, pravdi i demokratiji”, istakla je Šekerinska. 

Evropskom savezu poželjela je mnogo sreće i uspjeha u ispunjavanju zacrtanih ciljeva. 

“Snažno podržavamo formiranje Evropskog saveza i nadamo se da će ovaj pokret okupiti sve progresivce, kako bi se borili ne samo za EU proširenje nego i naše zajedničke, progresivne socijaldemokratske vrijednosti. Sigurna sam da će Crna Gora, region i naša porodica mnogo cijeniti ovo udruživanje”, zaključila je Šekerinska.