Skip to content

Škrijelj: Iskustva pojedinih gradova da se ne ponove i u Baru

Da promjena vlasti sama po sebi ne znači i pozitivan politički momenat mogli su se uvjeriti građani cijele Crne Gore u protekle dvije godine. Kako na nivou države, tako i u pojedinim crnogorskim gradovima, ne samo da nije došlo do pozitivne promjene već je s promjenom vlasti izvršena duboka civilizacijska regresija.

Tako su pojedini crnogorski gradovi od simbola turizma postali nacionalistički vašari a neki su se od antifašističkih bastiona pretvorili u sredine koje ne prebacuju preko slavljenja saradnika okupatora.

Sredine kao što je Bar su rijetkost ne samo u regionu već u Evropi pa i svijetu. Zajednica koja je vjekovima ispunjena duhom zajedništva, multietničnosti, multivjerskog sklada, patriotizma i antifašizma.

Čvrsto sam ubijeđen da su ovo vrijednosti na kojima Bar čvrsto počiva i da se ne mogu tako lako dovesti u pitanje. Ipak, povučeni iskustvom iz drugih gradova, ne smijemo dozvoliti da se ove vrijednosti na bilo koji način ugrožavaju i dovode u pitanje.

Apsolutno vjerujem da je aktuelna lokalna uprava odgovorno radila svoj posao što u finalu i pokazuje procenat realizacije programa iz prethodnog perioda u iznosu od 95%, a uvjerenje u pobjedu je još jače imajući u vidu da lista “Prava stvar – Zajedno Bar” koalicije građanskih i proevropskih partija DPS-SDP-LP uvjerljivo predstavlja sve one pozitivne strane Bara kojima se ponosimo. Lista prije svega okuplja ostvarene ljude u svojim oblastima, od biznisa preko sporta do kulture ali i značajan broj mladih ljudi vjerujem da predstavlja lak izbor za građane Bara 23. oktobra a naša je obaveza da nastavimo da čuvamo vrijednosti na kojima počiva Bar, a ujedno i Crna Gora, te da nastavimo da odgovorno i posvećeno radimo na razvoju i prosperitetu našeg grada.

Samir Škrijelj

Kandidat za odbornika na listi “Prava stvar – Zajedno Bar”