Skip to content

Škrijelj: REM da se brine za medijski prostor Srbije a ne Crne Gore

Ocjena Savjeta Regulatornog tijela za elektronske medija Srbije (REM) da je odluka Agencije za elektronske medije Crne Gore o zabrani reemitovanja dijela programa Pink televizije u Crnoj Gori politički motivisana i neprofesionalna je samo još jedna potvrda o medijskom profesionalizmu u Srbiji.

O medijskom prostoru Srbije ne želimo da govorimo jer nas ne interesuje sve dok se on ne tiče Crne Gore. Sramno izvještavanje Pink televizije o tragediji na Cetinju zbog čega je u Crnoj Gori proglašena trodnevna žalost ne smije biti predmet bilo kakve rasprave da li je trebalo biti sankcionisano. Svaki razuman čovjek ne bi ni izbliza imao dilemu kako treba postupiti prema onima koji na ovakav način truju medijski prostor Crne Gore i diraju u bolne rane građanki i građana Cetinja i cijele Crne Gore.

Ohrabrujemo regulatorna tijela Crne Gore da autonomno i bez ikakvog stranog pritiska donose odluke koje su ispravne a regulatornim tijelima Srbije poručujemo da bi možda bolje bilo da se osvrnu na svoj medijski prostor jer vjerujemo da tamo imaju više nego dovoljno posla, ako drže do principa.

Samir Škrijelj

Forum mladih SDP Bar