Skip to content

Soković: Vraneš odmah da povuče svoje izjave i izvini se građanima

Duboko zabrinuti i ogorčeni nedavnim izjavama predsjednika Opštine Pljevlja, apelujemo da odmah povuče svoje izjave i da se izvini građanima i građankama koji su povrijeđeni njegovim riječima. Pozivamo ga da ukoliko se ne izvini, podnese ostavku na mjesto predsjednika Opštine Pljevlja, jer takvi ljudi nisu slika Pljevalja i ne mogu biti na čelu naše opštine.

Očekujemo da se javni zvaničnici ponašaju na način koji promoviše zajedništvo, toleranciju i poštovanje svih građana i građanki naše zemlje.

Neprihvatljivo je da prvi čovjek grada kao što su Pljevlja, koja su građanski, moderni i evropski grad, koristi ovakav jezik, potcjenjuje i diskriminiše naše sugrađane i sugrađanke koji se samo ispod crnogorske zastave osjećaju sigurnima. Takvo ponašanje ne samo da podriva temelje demokratije i vladavine prava već i stvara ozbiljne podjele među našim građanima.

Naša kuća bogata je kulturnom raznolikošću, ponosimo se svojom multietničkom i multikonfesionalnom prirodom.  Stoga je neprihvatljivo da se Crna Gora naziva „svetosavskom zemljom“, jer to ne odražava istinu o našem društvu.

Vjerujemo u snagu građanskog društva naše kuće i u to da će takve izjave biti osuđene od strane svih koji se zalažu za jednakost, mir i poštovanje svih građana i građanki. Naša kuća je jaka i raznolika, i samo kroz zajednički rad i dijalog možemo graditi bolju budućnost za sve nas.

Kao mladi koji baštine socijaldemokratsku ideju zalažemo se za građanske vrijednosti, mi stojimo zajedno sa svima u Pljevljima i Crnoj Gori koji vjeruju u jednakost, poštovanje i ljepotu zajedničkog života. Nastavićemo da se borimo protiv svih oblika diskriminacije i radimo na izgradnji otvorenog i inkluzivnog društva. Samo zajedno možemo graditi našu kuću u kojoj se svi osjećamo sigurno, poštovano i jednakopravno.

Anđela Soković

Potpredsjednica Foruma mladih SDP

Kandidatkinja za poslanicu na listi “SDP – Za našu kuću”