Skip to content

Stanić: IBAR smo dobili zbog obećanja da rezolucija neće biti usvojena

Predsjednik Glavnog odbora Socijaldemokratske partije Mirko Stanić kaže da je čuo da smo dobili IBAR zbog čvrstih obećanja da neće biti usvojena rezolucija o Jasenovcu. On je u emisiji “Dobro jutro Crna Gora” ocijenio i da je otkazivanje posjete evropskog zvaničnika Šarla Mišela direktno vezana sa Rezolucijom. Istakao je da se novi, Evropski savez koji čine Socijaldemokrate, Socijaldemokratska i Liberalna partija, spremaju za vanredne izbore.

“Mi ćemo tek osjećati posljedice usvajanja te rezolucije. Ne možete varati ozbiljne ljude na ozbiljnim adresama. Koliko sam ja čuo, prije IBAR-a bila su ozbiljna obećanja da ova rezolucija neće biti usvojena i zbog toga je IBAR i dobijen”, kazao je on i napomenuo da Hrvatska ne negira Jasenovac.

On je naveo da je bilo važno da se poštuje politička logika i dinamika.

“Koju nije poštovala većina i mi ćemo dobijati ovakve političke šamare”, kazao je Stanić.

Nova politička partija Evropski savez koju čine Socijaldemokrate, Socijaldemokratska i Liberalna partija biće zvanično predstavljena u četvrtak.

Stanić kaže da će je činiti i nezavisni intelektualci, najbolji studenti, profesori univerziteta i građanski aktivsti koji do sada nijesu bili u politici. Ciljna grupa su im razočarani građani koji su okrenuti evropskoj budućnosti Crne Gore.

On je kazao da su se SDP, SD i LP odlučili da formiraju Evropski savez zbog akuelne drustveno političke situacije u Crnoj Gori, za koju tvrdi da nije dobra. Poručio je da se i nove političke partije spremaju za vanredne parlamentarne izbore.