Skip to content

Stanić: Kombinacija nesposobnosti i neznanja jedina konstanta aktuelne Vlade

Šef Medijskog tima  Socijaldemokratske partije Mirko Stanić kazao je Pobjedi da je jasno da će interpelacije danas biti izglasane, kao što je i jasno, kako je rekao, da bi skoro svi ostali ministri prošli slično da se pokrene procedura.

On je ocijenio da su kombinacija nesposobnosti, neznanja i katastrofalnih rezultata jedina konstanta aktuelne Vlade.

– Zbog toga i ne čudi što će se podržati zahtjev za smjenu ubjedljivo najgoreg člana kabineta – ministarke četiri resora Vesne Bratić čije je ponašanje u ovih godinu dana bilo skandalozno i obilježeno najznačajnijim udarom na temeljne vrijednosti građanske države kroz udar na prosvjetu, kulturu, nauku i sport – kategoričan je Stanić.

Komentarišući rad ministra poljoprivrede Stijovića, Stanić je kazao da je on uspio ono što nije ni jedan prije njega – da izvede stotine traktora sa njiva na ulice, jer je pokazao nesposobnost da riješi probleme sa kojima su se suočili crnogorski stočari.

– Takođe, osionim odnosom prema njima, crnogorskoj javnosti, ali i Skupštini Crne Gore doprinio je negativnoj ocjeni vlasti, čega su svjesni i poslanici vladajuće većine u Skupštini – naveo je Stanić.

Ocijenio je i da je interpelacija za ministra Radulovića morala biti pokrenuta zbog njegove aktivnosti tokom ustoličenja mitropolita Crkve Srbije na Cetinju, kada je pokušao obmanuti međunarodne partnere u vezi sa dešavanjima od 4. i 5. septembra čime je, dodao je, ministar doprinio degradaciji pozicije naše zemlje.

– Nadamo se da će uz ova tri ministra Crna Gora uskoro viđeti kraj ovoj vladi koja je prouzrokovala ogromnu štetu za crnogorsko društvo i državu – zaključio je Stanić.