Skip to content

Stanić: Marionetska vlast neće birati sredstva da ispune tuđe ciljeve

Najava potpredsjednika smijenjene Vlade Vladimira Jokovića da će Crnu Goru uvući u Vučićev projekat “Otvoreni Balkan” još jedan je u nizu dokaza da marionetska vlast URA-DF neće birati sredstva i način da ispune tuđe ciljeve.

Abazović i Joković umjesto da shvate poruku sa lokalnih izbora i vrate mandat građanima, ne posustaju u namjeri da evropsku budućnost Crne Gore mijenjaju za kolonijalni položaj u koji je guraju prema susjednim državama kroz projekat OB. Kako to na djelu izgleda smo vidjeli kad je u pitanju energetika, gdje se crnogorski ugalj prodaje susjednoj Srbiji po 20 puta nižoj cjeni od berzanske, ali i tri puta jeftinije nego građanima Pljevalja jasno pokazuje kakvo je mjesto namijenjeno Crnoj Gori u toj “zajednici”. Mada, o interesima Crne Gore brinu taman koliko i o poštovanju Ustava čije brutalno kršenje opravdavaju ako je to njima u interesu.

Međutim, Jokoviću očigledno nije javljeno, da projekat njegovog mentora Aleksandra Vučića nema podršku EU, pogotovo poslije ruske agresije na Ukrajinu kad je postalo jasno čemu služe ovi velikodržavni projekti, često predstavljeni kroz oblande regionalnih integracija.

Sve što crnogorski građani traže od smijenjene Vlade je da do kraja sprovede ono što su njihova i očekivanja svih naših zapadnih partnera – hitno raspisivanje parlamentarnih izbora, kako bi se obezbijedila jasna proevropska i Vlada koja će biti posvećena interesima naše – a ne susjednih zemalja.

Mirko Stanić

Šef Medijskog tima i član Predsjedništva SDP