Skip to content

Stanić objavio dokumente: CGES (zlo)upotrijebio sredstva građana, oštetio akcionare i državu

Zbog ovakvih stvari je, između ostalog, firma od pozitivnog došla do negativnog rezultata u samo dvije godine”, saopštio je šef medijskog tima i član Predsjedništva Socijaldemokratske partije

Šef medijskog tima i član Predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP) Mirko Stanić objavio je dokumente i tvrdi da je rukovodstvo Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) “(zlo)upotrijebilo sredstva građana i oštetilo akcionare i državu Crnu Goru”.

Stanić je kazao da će slučaj predati i državnom Tužilaštvu, a na svom Tviter nalogu je objavio i dokument o “donaciji CGES Mjesnoj zajednici Gornji Pobori 2 od 30.000 eura za sanaciju puta”.

U glavnim ulogama je rukovodstvo CGES-a, a slučaj ću predati i državnom Tužilaštvu kako bi utvrdili na koji način su (zlo)upotrijebljena sredstva građama i oštećeni akcionari i država Crna Gora.

On dodaje i da se u cijeloj priči zaobilazi Odbor direktora “da manjinski akcionari iz Italije ne bi ponešto pitali”, a da se u dokumentima Odbora direktora “inače navodi da je “rekonstrukcija i sanacija puteva u Opštini Budva završena 2020 godine”.

“Prost primjer kako se “domaćinski” gazdovalo novcem koji pripada građanima Crne Gore i manjinskim akcionarima. Zbog ovakvih stvari je, između ostalog, firma od pozitivnog došla do negativnog rezultata u samo dvije godine. “Osvježilo”, ali samo nekima izgleda…”, saopštio je Stanić.