Skip to content

Stanić: Od “nula eura” do desetina miliona minusa za ToMontenengro

Podatak da je avio kompanija koju su osnovali Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović neodrživa i da već pravi 10 miliona eura minusa ne može, nažalost, nikoga iznenaditi. Šarlatanski pristup pri gašenju nekadašnje i pokretanju sadašnje nacionalne avio kompanije očigledno dolazi na naplatu.

Cijenu će umjesto Abazovića plaćati svi građani Crne Gore preko povećanih poreza i milionskih zaduženja. Kad se političkim odlukama, bez elementarne ekonomske analize, “igrate” sa avio kompanijama rezultat je uvijek ovakav – kompanija u minusu, sa ogromnim problemima u funcionisanju, preambicioznim planovima prethodnog rukovodstva, uz ignorisanje savjeta, pa kad i dolaze od Lufthanse, savršena slika kakva je bila vlast koja je došla poslije 30. avgusta 2020. godine.

Očiglednu nesposobnost i aroganciju plaćamo svi, jer gotovo da nema sektora koji nije sistemski uništavan tokom protekle dvije godine, od zdravstvenog, preko obrazovnog, energetskog, pa do sektora avio saobraćaja, gdje se svi sjećamo da su obećali kompaniju “od nula eura”. 

Ta nula je prebrzo narasla na desetine miliona dugova, dok nam djeca sjede u hladnim učionicama a pacijenti čekaju na tretmane i ljekove mjesecima. Zbog svega ovoga je potrebno hitno vraćanje mandata građanima kako bi dobili ozbiljnu i odgovornu vlast posvećenu očuvanju interesa Crne Gore.

Mirko Stanić

Šef Medijskog tima i član Predsjedništva SDP