Skip to content

Stanić: Tužilaštvo da ispita po kom osnovu Krivokapićeva ćerka pregovara o bolnici Meljine

Potpuna privatizacija javne funkcije od strane odlazećeg premijera Zdravka Krivokapića, namještanje poslova u raznim oblastima, imenovanje sebi bliskih osoba, kumova i srodnika na funkcionerska mjesta moraju biti predmet istraga Tužilaštva, koje pozivamo da hitno ispita i utvrdi po kom osnovu Jelena Šmigić pregovara u ime države Crne Gore o budućnosti Bolnice Meljine.

Zdravko Krivokapić je cijelu Vladu, ali i državu shvatio kao privatno preduzeće, u kojem će se krupni državni poslovi završavati u krugu porodice. Posljedni u nizu skandala vezan je za rješavanje problema u Bolnici Meljine, za koje je, prema riječima vlasnika premijer Krivokapić “ovlastio ćerku Jelenu, jer je ekspert u toj oblasti”.

Nužno je i uključivanje Agencije za sprječavanje korupcije, koja u okviru svojih nadležnosti mora ispitati sve elemente ovih pregovora i pokrenuti postupak protiv premijera Krivokapića i članova njegove porodice, čija se imovina značajno uvećala u proteklom periodu.

Krivokapić će infantilna objašnjenja o porijeklu stotina hiljada eura, skupocjenih vila koje grade članovi familije, i džipova od 100.000 eura  ubrzo umjesto na press konferencijama morati davati u odgovarajućim državnim institucijama.

Značaj koji Bolnica Meljine ima za Herceg Novi, Boku i Crnu Goru, kao i sudbina desetina radnika zaslužuju ozbiljan i sistemski pristup državnih organa, kako bi se pokušalo naći optimalno rješenje za tu zdravstvenu instituciju, a ne porodično mešatarenje nesposobnog premijera.

Mirko Stanić

Šef Medijskog tima i član Predsjedništva SDP