Skip to content

Striković: Nijesam u politici iz interesa, napade prihvatam bez jeda

Poslanik Socijaldemokratske partije Adnan Striković u emisiji “Upoznajte parlamentarce”, na Parlamentarnom kanalu, kaže da je sve svoje interese ostvario prije ulaska u politiku, a da je vremenom naučio da kritike i napade prihvata bez mnogo jeda i gorčine. Ne voli ljude koji ne prihvataju tuđe mišljenje i smatra da mržnja koja se ispoljava na društvenim mrežama samo šteti onima koji se time bave. Volio bi da građani vjeruju političarima za koje glasaju, ali i da ih napuste ukoliko iznevjere njihovo povjerenje.

AS_437x900.jpg
Adnan Striković u emisiji Upoznajte parlamentarce

Govoreći o svom djetinjstvu, Striković kaže da nije bio nestašno dijete, već rado viđen gost u kućama svojih prijatelja.

“Međutim, volio sam da se nadmećem u sportu i tu sam prepoznat po svađama na sportskim terenima, mogu vam reći, ali nikada to nije bilo sa nekakvim zlim namjerama. Sportski duh je takav, kod mene je i danas prisutan, čak i na poslu, u politici, volim da se takmičim i istrajavam i onome u šta vjerujem i mislim da je to jedna od osnovnih crta moje ličnosti. Ja to doživljavam kao nešto pozitivno”, kazao je on.

fgd_441x900.jpg
 Foto: privatna arhiva

Ističe da je odrastao okružen pažnjom roditelja, brata i šire familije. To što su njegovi stričevi sa familijama živjeli u neposrednoj blizini, učinilo je njegovo djetinjstvo srećnijim.

“Ja sam kod mojih strina mogao ući u kuću i kada nijesu tu i uzeti iz frižidera šta mi treba. Ja znam da je to neobično, nije to bilo kod svih tako, ali mislim da je to jedna od stvari kojima se porodica Striković može pohvaliti”, ističe poslanik.

Iako se bavi medicinom, kaže da ga posebno privlače književnost i filozofija.  Skoro da nema sporta u kojem se nije isprobao, a šah je posebna ljubav, priča Striković.

dgre_416x900.jpg
 Foto: privatna arhiva

Naučio je da prihvati poraz, posebno u šahu.

Kaže da nije strog otac. Trudi se da njegovoj djeci ne fali otac iako radi dva jako odgovorna posla.

Sve lakše se bori sa osudama i kritikama koje sa sobom nosi bavljenje politikom.

fgd_441x900.jpg
 Foto: privatna arhiva

“Mislim da je nerazumijevanje, naročito na društvenim mrežama uzelo maha i sumnjam da je iko imun na takve stvari.  Ne bavim se politikom da bih ostvario bilo koji interes jer su svi moji interesi bili ostvareni mnogo prije nego što sam počeo da se bavim politikom. Naučio sam da kritike i napade prihvatam bez mnogo jeda i gorčine. Nadam se da će ljudi prestati to da rade zbog sebe jer izražavanje mržnje prema nekome, nanosi i vama lično štetu”, kaže on.