Skip to content

Striković Spajiću: Odakle vam brojka od 40 miliona za bolnicu u Pljevljima kad nema tehničke dokumentacije ni glavnog projekta

Potpredsjednik SDP-a dr Adnan Striković reagovao je povodom izjave premijera Spajića da će u Pljevilja nakon 50 godina biti izgrađena nova bolnica za koju je će država izdvojiti više desetina miliona eura.

“Poštovani Predsjedniče Vlade Crne Gore, gospodine Spajiću, svjestan sam da je sa aktuelnih dnevnih tema koje opterećuju vaš rad, fokus potrebno prebaciti na neke životne, ljepše. A šta bi afirmativnije moglo biti od predanog rada na unapređenju zdravlja. Mogao bih vam i ovo istrpjeti, kao što sam učinio mnogo puta vašim prethodnicima, ali vi ste pretjerali”, poručio je Striković.

Kako dodaje, i prethodnici su imali u političkoj agendi novu bolnicu u Pljevljima, ali nisu ništa uradili po tom pitanju.

“Vi ste zasad uspjeli da pominjanih 10 miliona, pretvorite u 40 miliona eura, a u realizaciji ćete, bojim se, imati uspjeha baš koliko i vaši prethodnici”, istakao je Striković.

Striković u reagovanju navodi, odakle im brojka od 40 miliona eura kad nemaju ni tehničku dokumentaciju ni glavni projekat ?

“Da ne pitam odakle vam 40 000 000 €, jer odgovor znam, uzećete kredit”, kazao je on.

Potpresjednik SDP, građanima Pljevalja želi da dobiju novu bolnicu, koja će motivisati stručni kadar da ostane ili dođe.

“Moderna opšta bolnica za potrebe grada veličine Pljevalja se može napraviti za bar pet puta manje novca”, rekao je Striković.

Striković pita, koliko je operacionih sala i koliko kreveta planirano u Pljevljima?

“Ovoliko bi trebalo da košta Univerzitetski klinički centar u Podgorici koji takođe najavljujete, ali se bojim da će nam po vašim standardima trebati više nego za drugu dionicu auto puta”, kazao je Striković.