Skip to content

Vujović: Analogija između tzv. crnogorskog i velikosrpskog nacionalizma pokvaren je pokušaj manipulacije

Pravljenje paralele i analogije između tzv. crnogorskog i velikosrpskog nacionalizma nevješt je i rijetko pokvaren pokušaj manipulacije onih koji danas ne smiju stvari u Crnoj Gori da nazovu pravim imenom, poručio je generalni sekretar SDP-a Ivan Vujović na Facebooku.

“Danas je svima, pa i pticama na grani i ribama u moru, jasno da vlast dovedena na velikosrpskom talasu i “emancipatorskom potencijalu litija” ne može mijenjati Crnu Goru na bolje, već samo poslušnicki sprovoditi agendu DF i SPC (gdje je by the way ona i rukopoložena)”, kazao je on.

Ali, kako je dodao, kreatori tog koncepta promjena, umjesto da priznaju sopstvene zablude, pokaju se i izvine zbog doprinosa horor “osvježenju” koje su nam priredili, sada potežu smiješnu i infantilnu priču o crnogorskom nacionalizmu, kao strašnom i opakom destabilizatoru prilika u zemlji, regionu, možda čak i šire”, napisao je Vujović.

Kako je naglasio, ta uravnilovka dva nacionalizma o kojoj govore neki “građanski” kreatori apostolske Vlade, u stvari je, pored toga što je banalna manipulacija, istovremeno izlizana i otrcana mantra koju je još koristio DPS 90-ih.

“Tako su tada LSCG, SDP i ostali antiratni subjekti i aktivisti, pa i neki od današnjih mudrih alhemičara i tajkuna bili crnogorski nacionalisti, dok su narodnjaci, radikali, te razni fašisti, protuve sa ratišta, Baje knindže etc. s druge strane bili srpski nacionalisti”, napisao je on.

Tadašnji ratni DPS, kako navodi, baš kao i ovi naši današnji mudrijaši i genijalci bili su pametni, umjereni i civilizovani nosioci politike “centra i pomirenja”. 

“Šta reći, nego sjajno, štaviše, fenomenalno. Ali, to je to “dubinsko promišljanje” koje nastupi kad zbog finansijsko-interesnog fokusa i osvetoljubivosti, ili izgubite osjećaj za procese ili namjerno i prozirno do bola manipulišete činjenicama. Srećom, pročitani su”, zaključio je Vujović.