Skip to content

Vujović čestitao pobjedu Laburističkoj partiji: Samo složno, posvećenim radom i udruženi možemo rješavati izazove koje su pred nama, posebno u globalno turbulentnim vremenima kakvo je ovo naše

Predsjednik SDP-a Ivan Vujović je, povodom ubjedljive pobjede Laburističke partije na parlamentarnim izborima u Velikoj Britaniji, uputio telegram čestitke njenom predsjedniku i budućem premijeru ove zemlje Kiru Starmeru.

U čestitki Vujovića se navodi da su britanski laburisti ostvarili jednu od najubjedljivijih pobjeda na parlamentarnim izborima, čime se potvrđuje ispravnost politike britanskih laburista na čelu sa predsjednikom Starmerom.

“Ipak, velike partije i ideje se ne oslanjaju samo na izborne rezultate, one se uvijek bore za prave vrijednosti – i u lakšim i težim vremenima, i kada su u vlasti i kada su u opoziciji. To je ono u čemu su laburisti bolji od ostalih. Velike partije i lideri nakon velikih izbornih uspjeha pokazuju svoj pravi kvalitet, vrijednim i istrajnim zalaganjem za interes svoje zemlje i ideja koje slijede.

Samo složno, posvećenim radom i udruženi možemo rješavati izazove koje su pred nama, posebno u globalno turbulentnim vremenima kakvo je ovo naše, što smo prepoznali i mi u Crnoj Gori kroz formiranje širokog nadtranačkog Evropskog saveza.

Uvjeren da znate da velika moć nosi i još veću odgovornost i da je Vaš uspjeh velika inspiracija za sve partnerske partije, primite još jednom, u moje i u ime Socijaldemokratske partije, srdačne čestitke povodom sjajnog  izbornog rezultata”, naveo je Vujović u čestitki.