Skip to content

Vujović: Crnogorsku kremaljsku Vladu niko ne bi smatrao legitimnom

Kako će ići proces dogovora, odnosno trgovine mjestima u tzv. Vladi ne možemo znati ali ono što znamo je da su se unutar DF većine očigledno već dogovorili oko antievropskog puta i međunarodne izolacije zemlje, kazao je CdM-u generalni sekretar SDP-a Ivan Vujović.

Poslanici parlamentarne većine, njih 41, dostavili su juče potpise za kandidaturu Miodraga Lekića za budućeg mandatara za sastav nove Vlade, naveo je jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić u dopisu upućenom predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću.

Vujović smatra da se bližimo finalu i svojevrsnoj kulminaciji antidržavne i antievropske politike a da bi proizvod tog procesa mogla biti još jedna proruska Vlada u regionu, pored one u Beogradu. S tom razlikom, kako dodaje, što ovu crnogorsku kremaljsku Vladu niko ne bi smatrao legitimnom, čime bi ona više imala status kakav recimo ima Vlada Donjecke ili Luganjske oblasti.

“Dozvolite da budem malo ironičan: Budući da bi po svojoj prirodi i suštini bila proruska i antievropska i da uz to nastaje pravnim divljanjem i gaženjem Ustava, ona će, kako bi to rekli prvaci nesrećne URE, sigurno biti na EU putu. Ili kako bi aludirao Lekić, DF je jedna sjajna grupacija jako osjetljiva na ukrajinske patnje koje pokušava valjda da ublaži time što traži ukidanje sankcija Putinu i glasa protiv Rezolucije o osudi ruske agresije”, ističe sagovornik CdM-a.

Prema njegovim riječima, Crna Gora takvim izborom hrli u međunarodnu izolaciju i otklon od EU, što je i ključni politički cilj DF.

“Uprkos tome što 78 odsto građana želi u EU, DF sateliti u parlamentarnoj većini rade sve suprotno od toga. Zato bi i ta Vlada bila i početak njihovog konačnog političkog sunovrata jer građani žele bolji život, EU put i partnerstvo sa civilizovanim svijetom a ne sukob i međunarodnu izolaciju u koju nas vodi DF većina”, zaključio je Vujović.

Izvor: Miraš Dušević, CDM