Skip to content

Vujović: Krivokapić prkosi i ruga se većini u parlamentu

Generalni sekretar Socijaldemokratske partije Ivan Vujović je, komentarišući za Pobjedu izjavu Zdravka Krivokapića da neće smijeniti ni jednog ministra kojem je u parlamentu krajem decembra izglasano nepovjerenje, kazao da premijer zna da su dani aktuelne Vlade odbrojani i da je sve što čini pokušaj da ostvari bolju startnu poziciju za svoju stranku u osnivanju. 

Krivokapić je na Tviter spejsu naveo da neće smijeniti ministre Aleksandra Stijovića, Đorđa Radulovića i ministarku Vesnu Bratić kojima je 29. decembra prošle godine izglasana interpelacija u Skupštini.

– Nijedan ministar neće biti razriješen zato što mislim da bi narod onda trebalo da odradi određenu interpelaciju za neke poslanike. Posebno jer su pokazali visok nivo korupcije i povezanosti sa kriminalnim grupama. I da mi oni određuju koji ministar treba da bude u Vladi. Mislim da je to neprihvatljivo – rekao je Krivokapić.

To što radi premijer, kazao je Vujović, je čista i teška politička zloupotreba čovjeka koji je „pogubio svaki kompas i politički racio“.

– Vlada mu se raspada, već mu je nekoliko ministara izgubilo podršku parlamentarne većine i on se ponaša kao da se ništa ne dešava, čak prkosi i ruga se većini u parlamentu i čitavoj političkoj javnosti – istakao je on.

Vujović smatra da je takvog ponašanja premijera dosta i onima koji su ga podržavali, jer se, kako je rekao, ne može na silu održati neodrživo i nešto što je suštinski uzurpacija vlasti.

– Zaista treba biti toliko politički nedostojanstven pa sjedjeti na premijerskoj fotelji, a znati da za to nemate podršku, ni legitimitet. Dokle ide ta Krivokapićeva opijenost foteljom, djeluje da će misliti i ponašati se kao da je premijer i onog dana kada i formalno bude razriješen – ocijenio je Vujović. 

Kazao je i da su neki mislili kako Krivokapić mnogo obećava nakon što je prvog dana taksijem stigao na posao, ali, dodao je, to je bio samo prvi potez jeftinog i prizemnog populizma, što je postala i praksa njegove Vlade.

– Da nije tužno zbog države ko joj je na čelu – bilo bi smiješno – rekao je on.

Dani pred nama, naveo je Vujović, dovešće do razrješenja postojećeg stanja i pada Vlade koja je potpuno izgubila i međunarodni i EU legitimitet.

– Vjerujem i da će se opozicija u tom smislu ponijeti odgovorno i povlačiti adekvatne poteze kako bismo konačno izašli iz ove agonije, koja je bez presedana u modernim demokratijama – zaključio je Vujović.