Skip to content

Vujović: Od političkih promjena Crna Gora stoji u mjestu, ustoličenje mitropolita organizovati negdje drugo

Od političkih promjena u Crnoj Gori najmanje se priča o standardu građana ekonomiji socijalnim pitanjima, nameću se teme koje nameće Demokratski front (DF) kao najveći dio vlasti a ostali manje više ispunjavaju njihovu političku agendu, kazao je potpredsjednik SDP-a Ivan Vujović.

“Stojimo u mjestu pregovori sa EU su zaustavljeni, imamo skoro blokadu pregovaračkog procesa a to što nemamo zavšna mjerila za poglavlja 23 i 24 to je nemar vlasti koja nije uspjela da otvori proces parlamentarno-političkog dijaloga gdje bi se pokušalo naći rješenje za izbor VDT-a, sudija Ustavnog suda i članova Sudskog savjeta. Dok to ne uradimo i bude dijaloga nećemo imati završna mjerila i naš proces će biti zaustavljen, to je zasluga ove vlasti”, kazao je Vujović.

Od ove situacije, kaže, najmanje koristi imaju građani.

Komentarišući predstojeće ustoličenje mitropolta crnogorsko-primorskog Joanikija kazao je daje odabirom mjesta gdje će se održati ceremonija ustoličenja nepotrebno stvorena socijalna i politička tenzija koja se, kaže, mogla izbjeći.

Za njega je jasan odnos građana Cetnja u čijem je vlasništvu manastr i velikog broja građana Crne Gore prema činu ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija koji, kaže, taj čin vide kao nepotrebnu provokaciju.

On je ponovio da SDP smatra da se taj čin može organizovati na drugom mjestu i tako izbjeći tenzije.

“Rekao bih da sve što rade u Vladi oni dolivaju ulje na vatru počev od izjava premijera, potpredsjendika vlade, to je bila inicijalna kapisla koja je podigla tenzije i mislim da ako ima razboritosti u Vladi da će se taj čin održi ali ne na Cetinju”, kazao je Vujović gostujući u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore.