Skip to content

Vujović: Odluke Vlade od vitalnog državnog i nacionalnog značaja donosiće se kvalifikovanom većinom svih članova

Radi preciznosti, sve odluke od vitalnog državnog i nacionalnog značaja donosiće se kvalifikovanom većinom svih članova Vlade, saopštio je generalni sekretar Socijaldemokratske partije (SDP) Ivan Vujović citirajući dio Sporazuma koji su potpisali predsjednici URA, Civis-a, SNP-a, DPS-a, SDP-a i lideri manjinskih partija.

Podsjećamo, potpredsjednik SNP-a Dragan Ivanović ranije je rekao da će buduća manjinska vlada odluke donositi prostom većinom, što se, kako je kazao, odnosi i na potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC.

U Sporazumu se, ističe Vujović, govori o regulisanju odnosa sa vjerskim zajednicama, dakle, pojašnjava, u množini, “a to su i CPC i SPC”.

“U Sporazumu se definiše dijalog o regionalnim inicijativama, nema Otvorenog Balkana posebno izdvojenog. Na kraju, objavićemo Sporazum koji su potpisali svi činioci Vlade i DPS koji će podržati Vladu. Sporazum su potpisali predsjednici URA, Civis, SNP, DPS, SDP i lideri manjinskih partija. S porazum sa potpisima će biti objavljen”, naveo je on na Tviteru.