Skip to content

Vujović: Ovom državom neće vladati Vučićevi plaćenici

Liberalizacija crnogorskog državljanstva je isforsirana i nametnuta tema, ocijenio je, gostujući u emisiji Načisto na televiziji Vijesti, predsjednik Socijaldemokratske partije Ivan Vujović.
Prema njegovim riječima, Crna Gora mora da štiti svoj koncept državljanstva, u suprotnom imaćemo veoma ozbiljnih problema na političkoj i drutvenoj sceni.

Napomenuo je i da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zainteresovan za izborne procese u Crnoj Gori.

“Imali ste pregovore o bilateralnom sporazumu, odmah poslije referenduma je Ministarstvo unutrašnjih poslova i Vlada Crne Gore ušla u tu vrstu pregovora sa Srbijim. Znate na kojoj tački su ti pregovor stali? Na tački da je crnogorska strana tada tražila da Srbija dostavi podatke o 36.000 dodijeljenih dvojnih državljanstava koja su oni u godinu i po dana dali crnogorskim državljanima potpuno nelegalno, suprotno Ustavu”, rekao je Vujović.

On je kazao da po nekim procjenama ima oko 100.000 nelegalnih dvojnih državljana u Crnoj Gori, koji imaju duplo pravo glasa.

Ovim pitanjem se, tvrdi Vujović, otvara Pandorina kutija. Poručio je i da premijer Milojko Spajić otvara ovo pitanje sa velikim potencijalom da izazove političku i socijalnu nestabilnost.

Funkcionerka DNP Maja Vukićević kazala je da je Crna Gora sposobna da preživi liberalizaciju državljanstva, kad je “bila sposobna da preživi vlast u kojoj ste bili vi sa DPS”.

Vujović joj je na to odgovorio:
“Neće nam vladati Vučićevi plaćenici – budite sigurni. Ovom državom neće vladati Vučićevi plaćenici”.