Skip to content

Vujović: Rezolucija o ruskoj agresiji na Ukrajinu danas pred EP-om

Crna Gora je obezbjeđivanjem snažne parlamentarne većine za SDP-ov predlog Rezolucije o osudi ruske agresije na Ukrajinu potvrdila privrženost evropskim vrijednostima i kao prva u regionu inicirala usvajanje ovako važnog političkog dokumenta.

Danas će se i pred Evropskim parlamentom naći Rezolucija o ruskoj agresiji na Ukrajinu, čime će se poslati snažna evropska poruka o nepristajanju na vojnu agresiju na jednu suverenu zemlju.

Danas je cijeli svijet ujedinjen u osudi invazije na Ukrajinu, dok EU zajedništvo i eurotlantsko partnerstvo nikada nije bilo snažnije. Zajednički odgovor demokratskog svijeta je najbolji put da se iz bezbjednosne krize, bez presedana nakon 2.svjetskog rata, izađe sa što je moguće manjim posljedicama.

Ukrajina ovih dana preživljava teror i okupaciju svoje zemlje, brutalne napade i na civile i civilne objekte, i zato cijeli demokratski svijet ima obavezu da stane uz ukrajinski narod i sve građane ove zemlje.

SDP će o parlamentarnoj inicijativi o osudi ruske agresije upoznati sve svoje međunarodne partnere, kako bi i međunarodnoj javnosti do kraja bilo jasno jasno da u Crnoj Gori postoji jasna evropska vrjednosna većina, koja je posebno u novim okolnostima snažno sidro njene stabilnosti na evropskom i evroatlantskom kursu.

Ivan Vujović

Generalni sekretar SDP