Skip to content

Vujović: Sa antievropskim snagama nema završetka pregovora sa EU

Naš ključni cilj je da naša kuća – Crna Gora do kraja mandata naredne Vlade okonča pregovarački proces i postane članica EU. Kao jedina partija koja ima trodecenijski kontinuitet zalaganja za EU usmjerićemo svu svoju političku energiju da do tog cilja dođemo.

Crna Gora gubi milijarde eura pomoći iz evropskih fondova zbog blokiranja integracionog  puta. To znači manje novca za razvoj, slabiji životni standard, slabije zdravstvo, školstvo, manje razvijenu poljoprivredu, manje šansi za mlade. Prethodne vlasti korupcijom a ove nove služeći tuđim interesima, doveli su do toga da je potpuno zaustavljen EU put zemlje. Ovih dana stižu ocjene iz Brisela da nas mogu prestići ratom razorena Ukrajina i Moldavija.

Nakon ovog posrtanja jasan  je plan za budućnost.

Sa antievropskim snagama i sa antievropskom politikom ne može biti pomaka naprijed ka završetku pregovora sa EU.

Rješavanje institucionalna blokade, korjenite reforme i jačanje vladavine prava, te borba protiv korupcije i kriminala ključni su zadaci koje stoje pred Crnom Gorom. Ovo moraju biti prvi koraci nove vlasti jer put ka EU nema alternativu.

Mi želimo našu kuću na Zapadu, u društvu demokratski i ekonomski najrazvijenijih zemalja a ne služenje tuđim interesima i povratak, razvoj po evropskim a ne balkanskim mjerilima.

Ivan Vujović

Generalni sekretar SDP i kandidat za poslanika na listi “SDP – Za našu kuću”