Skip to content

Vujović: SDP podržava kontrolna saslušanja

Generalni sekretar Socijaldemokratske partije Ivan Vujović kazao je juče za Pobjedu da će njegova stranka „podržati svaku inicijativu kojoj je cilj da javnost i građani dođu do potpune informacije da li su se i ako jesu kakvi su se planovi kovali za rušenje ustavnog uređenja zemlje i stvaranje oružanog otpora“.

– Ozbiljne indicije postoje o tome i to smo vidjeli iz sadržaja „Skaj“ prepiski u kojima se jasno navodi ko, za čije potrebe i za kakve svrhe planira nabavku ogromne količine oružja – istakao je on.

Upozorio je da „teško da može biti opasnijeg djela po ustavni poredak, stabilnost i građanski mir od onog koje se opisuje u ovim presretnutim razgovorima među članovima jedne kriminalne grupe“.

– Upravo zbog takvog karaktera mogućeg djela ovaj slučaj ne smije da trpi nikakvo odlaganje ili odugovlačenje i o tome nadležni organi moraju dobro povesti računa. Jedino na taj način može biti umirena javnost koja je s pravom uznemirena nakon objavljivanja ovih transkripata – rekao je Vujović.

Ne želeći, kako je rekao, bilo što da prejudicira, dodaje „kako se u ovom slučaju pominje SPC ili pojedinci u njoj u kontekstu izazivanja nereda u zemlji“ zbog čega podsjeća „da je uloga SPC kao faktora koji ‘sije podjele, širi anti-EU agendu’ i time destabilizuje region, veoma jasno opisana i u Rezoluciji Evropskog parlamenta o stranim uplitanjima, iz marta ove godine“.

– To, kao i mnoge druge aktivnosti, kao i retorika ove vjerske zajednice i s njom povezanih ekstremističkih organizacija, zabranjenih u EU, samo pojačava sumnju u postojanje elemenata krivičnih djela koja se opisuju u ovim razgovorima – zaključio je Vujović.