Skip to content

Vujović: Spajić je Mandićeva Ana Brnabić

Nakon najnovijih epizoda samoponižavanja i  regionalnog brukanja Crne Gore, slobodno se može zaključiti da je Milojko Spajić vjerovatno i najveća politička prevara u novijoj političkoj istoriji. Andrija Mandić može zadovoljno da se šepuri sa skupštinske govornice jer teško da ima tog zadatka kojega, zajedno sa svojim beogradskim nalogodavcem, može smisliti a da Spajić ne pokaže zavidnu servilnost  u ispunjavanju naloga sa ovih adresa. Naloga, čiji je primarni cilj da kompromituje i do kraja razori poziciju Crne Gore kao suverene zemlje koja samostalno donosi odluke spram svojih interesa i da je prikaže kao servilni provizorijum zvaničnog Beograda. 

Razvaljivanje odnosa sa susjedima, o čemu svjedoče brojne protestne note koje smo dobili za nepunih godinu dana, primarna je tačka ove agende, sa posebnim fokusom na Hrvatsku budući da se radi o državi članici EU. To je prava svrha usvajanja Rezolucije o genocide u Jasenovcu koja će sasvim sigurno imati značajne negativne  implikacije po regionalnu poziciju i evropski put Crne Gore, o čemu svjedoče oštre reakcije sa hrvatske strane. 

Ne interesuju ni Vučića ni Mandića srpske žrtve užasnih i strašnih zločina, kao što ih nijesu zanimali nikada ni Srbi iz BiH ili iz Hrvatske čije su živote upopastili ratnom i zločinačkom politikom. Zanima ih samo najprizemnija instrumentalizacija tih žrtava radi najpodmuklijih političkih namjera nannjenog ošenja štete Crnoj Gori sa krajnjim ciljem njenog pretvaranja u 27. izbornu jedinicu i rušenja evropskog puta.

Spajić je tu samo žalosno srestvo koji je zarad grama vlasti i moguće neke nove kripto investicije spreman na sve. Nakon što ga politički potroše, a to se suštinski već desilo, naći će neku novu destinaciju za svoje biznis operacije – Japan, Singapur ili neka druga, svejedno.

Do tada, moraće proči kroz još par poniženja tokom vrelih ljetnjih mjeseci. Kako god, makar Andrija Mandić može da bude potpuno zadovoljan – dobio je i on svoju Anu Brnabić.