Skip to content

Vujović: Tužilaštvo da hitno reaguje na Vučićevo miješanje u lokalne izbore

Pozivamo Tužilaštvo da hitno preduzme aktivnosti na suzbijanju stranog miješanja u izborni proces koje se u režiji Vučićevog režima očigledno ponovo sprovodi na lokalnim izborima u Crnoj Gori.

Nakon „Bitke za Nikšić“ na sceni je još jedan pokušaj protipravnog uticaja na slobodnu volju građana koji dolazi iz Srbije sa jasnim ciljem da se protežiraju politički subjekti koji su prepoznati kao zastupnici interesa druge države.

Kako Vučić u Crnoj Gori nema samo jednu već više svojih političkih kolona, a sve se mogu nazvati najprostije petom kolonom, na nadležnima je da istraže koja konkretno od ovih grupacija uživa koliko finansijske i svake druge pomoći od strane svojih beogradskih mentora.

Rusko finansiranje Demokratskog fronta o čemu se i otvoreno govorilo na visokim američkim adresama takođe bi moralo biti predmet hitne pažnje crnogorskog Tužilaštva. Potpuno je jasno da se u oba slučaja radi o istom planu podrivanja Crne Gore i njene destabilizacije kroz osnaživanje antievropskih i proruskih snaga na čelu sa DF-om.

Bilo bi veoma korisno da se povodom ovog slučaja oglasi i tehnički premijer bez obzira na činjenicu što mu ove Vučićeve nelegalne aktivnosti idu u političku korist, budući da su njihovi beneficijari Abazovićevi strateški saveznici iz DF-a.

Sasvim sigurno da će ovaj poziv tehničkom premijeru ostati bez efekta jer, kako bi se reklo, „vrana vrani oči ne vadi“ odnosno teško je očekivati da će jedna Vučićeva kolona nauditi onoj drugoj.

Ivan Vujović

Generalni sekretar SDP