Skip to content

Vuksanović Stanković: Abazović nastavlja po zadatku, ali želje Vučića, Bećkovića i aveti devedesetih neće proći

Namjera vlasti da na brzinu, po nalogu DF, mimo procedure i usred nezapamćene korona krize organizuje popis stanovništva još jedan je u nizu dokaza izdaje vitalnih državnih i nacionalnih interesa koje sprovodi Dritan Abazović.

Iako je do prije samo 20 dana javno govorio da nema uslova da se popis održi do kraja godine, bez javne rasprave, mišljenja EU i odgovarajuće skupštinske procedure, naprasno je promjenio mišljenje, sigurni smo zato što je stigla naredba Aleksandra Vučića da se on mora održati, dok su “njegovi” još uvijek na vlasti.

Naredbe koje Abazović izvršava bez pogovora juče je do kraja ogolila njegova izjava da ne bi smio izaći pred javnost “da je što bilo Porfiriju”. Očigledno mu je relaksirano da izađe pred javnost poslije trovanja hiljada Cetinjana, nakon što su bagerima gažena njihova vozila, što su pogađani gumenim mecima i srapnelima od šok bombi.

Izvršilac Vučićevog naloga formiranja “srpskog sveta” na teritoriji Crne Gore poslije svake izgovorene neistine i svakog prekršenog obećanja nastavlja dalje po zadatku.

Naravno, želje Vučića, Matije Bećkovića i aveti devedesetih neće proći, kao što nijesu prošli ni bageri i oklopna vozila preko Belvedera.

Draginja Vuksanović Stanković

Poslanica SDP u Skupštini Crne Gore