Skip to content

Vuksanović Stanković: Državu ćemo odbraniti srcem i poštenim vladanjem

Nećemo nikome dozvoliti da nam ponižava državu i podvodi je tuđim interesima zarad neke mrvice sa stola Aleksandra Vučića. Jednako tako nećemo dozvoliti da neko grabi za sebe i svoje, a drugima uskrati slobodu, jednakost i pravdu i sve ono što nas čini ponosnim građankama i građanima Crne Gore“, kazala je na prvom promotivnom skupu “Draginja Srcem” kandidatkinja SDP za predsjednika Crne Gore Draginja Vuksanović Stanković, održanom u Podgorici.

Ona je navela da je Crna Gora na udaru onih iza kojih stoji pobijeđena prošlost koja se probudila pod barjakom i direktivom nacionalističkih snaga kojima se upravlja van Crne Gore. „Ali neće nas odbraniti oni koji bi da sve vrate na staro – ono po kojem državu brani svemoćni pojedinac ili jedna partija. Državu ćemo braniti i odbraniti mi koji je volimo – odbranićemo je srcem, poštenim vladanjem i poštenim i iskrenim odnosom prema svim građanima“, naglasila je Vuksanović Stanković.

Mi se nikada nijesmo mijenjali i tako će za vazda ostati

„Nije moguće ne primijetiti u kojoj mjeri neki govore danas drugačije od onoga kako su ranije govorili. Njihove milozvučne riječi i lažni patriotizam koji danas odjekuje nije ništa drugo nego mjera licemjerja i manipulacije. Neki sebe čak nazivaju građanskim snagama, a prošlost im je natovarena nacionalizmom i klerikalnim stavovima. Ja kao vaša kandidatkinja za Predsjednicu, i partija koju predstavljam, uvijek smo bili na istom i pravom putu. To je put ljubavi prema vlastitoj zemlji. Nikada nijesmo ustuknuli, nikada se nismo predomislili, nikada se nismo mijenjali, i to će ostati tako. Ponosno smo nosili zastavu naše zemlje, hrabro smo se za nju borili u svakom trenutku i na svakom mjestu, beskompromisno smo ulazili u borbu sa svima koji ugrožavaju našu nezavisnost i pravo na slobodu“  

Ne predstavljam samo SDP već sve vrijedne građane koji se bore za svoja prava

Vuksanović Stanković je ukazala da na izborima ne predstavlja samo svoju Socijaldemokratsku partiju, već i sve poštene, vrijedne, iskrene patriote koji se osjećaju građanski i koji dijele viziju društva socijalne pravde.

„Od silne politike i velikih političara ne vide se problemi običnih ljudi, nedovoljno je brige za one na društvenim marginama, osoba sa hendikepom, borkinja za ravnopravnost žena, LGBT zajednice, djecu i mlade koji sve više odlaze.. Predsjednica ili predsjednik države treba da pokaže brigu prema njima, ne samo prema svojoj naciji i crkvi, partijskim i poslovnim elitama. Predstavljam sve one koji su iskreno, a ne lažno, za evropski put, i sve one koji vjeruju da je naša destinacija društvo evropskih naroda“ kazala je kandidatkinja SDP-a.

Glasajte srcem za našu jedinu domovinu

„Crna Gora je naša kuća. Mi druge kuće nemamo. Za tu kuću se moramo boriti. Nemojmo dozvoliti da budemo gosti u vlastitoj kući. Ja sam kroz život uvijek išla srcem. Nikada nijesam imala sumnje kada je trebalo odabrati pravi put, jer sam birala srcem.  Zato vas pozivam da glasate srcem. Ako volite našu Crnu Goru, srce će vam pokazati najbolji put. Nek je vječna Crna Gora.