Skip to content

Vuksanović Stanković i dijaspora u Čikagu: Snažna podrška Ukrajini i evropskim vrijednostima

Na poziv crnogorske dijaspore u Americi, udruženja ,,Rumija” u Čikagu, poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković govorila je sinoć na svečanoj ceremoniji, a povodom obilježavanja predstojećeg Dana nezavisnosti Crne Gore. Sa skupa je poručeno da Crna Gora kao građanska i multietnička država, ostaje čvrsto na evroatlanskom i putu evropskih integracija sa ciljem što bržeg učlanjenja u EU.

U Crnoj Gori nema i ne smije biti mjesta daljih podjela i sprovođenja kleronacionalističke politike koja je u prethodnom periodu urušavavala institucije sistema i tekovine građanske Crne Gore. Očekuje se od nove Vlade da konačno stavi tačku na politiku  koja dijeli crnogorsko društvo.

1) Cg nije mjesto u Otvorenom Balkanu već u EU;

2) Sve vjerske zajednice u Cg moraju imati jednak tretman

3) crnogorska Dojaspora snažno osuđuje agresiju Rusije na Ukrajinu.

Poslanica Drginja Vuksanović Stanković je poručila da su naši iseljenici u Crnoj Gori SVOJI NA SVOME i da im niko i nikad ne može oduzeti pravo glasa u sopstvenoj državi. Poslata je zajednička poruka, da se  glasova crnogorske dijaspore očito plaše oni koji pokušavaju da satru Crnu Goru i sve njene vrijednosti. Ali ljubav i snaga koju šalje crnogorska dijaspora i sve ono što za svoju domovinu rade naši iseljenici je vrijednost  koju će Crna Gora znati da čuva i morati da sačuva.

Naša dijaspora su naši najbolji ambasadori širom svijeta. I hvala im što su u teškim trenucima znali da sačuvaju čast i obraz naše Crne Gore, poručila je poslanica Vuksanović Stanković .Obraćanje je završeno poklikom svih – DA JE VJEČNA CRNA GORA!

Medijski pul SDP