Skip to content

Vuksanović Stanković manjinskim partijama: Uvjerena sam da imamo zajednički cilj

Predsjednički kandidat SDP Draginja Vuksanović Stanković uputila je Bošnjačkoj stranci, Hrvatskoj građanskoj inicijativi, Forci i jednom broju albanskih partija,kao i lokalnih subjekata i pokreta pismo kojim predlaže razgovore o predstojećim predsjedničkim izborima.

U pismu Vuksanović Stanković iskazuje zadovoljstvo zbog činjenice da sa ovim subjektima dijeli temeljna vrijednosna opredjeljenja. “ Sigurna sam da i Vi cijenite politiku SDP čiji sam kandidat, posebno u vremenu ratnih dešavanja u okruženju i našeg jasnog zalaganja za prava manje brojnih naroda i podrške u vremenu velikih izazova iz naše bliske prošlosti”, navodi se u pismu.

Predsjednička kandidatkinja SDP ističe zajedničku borbu te partije i ovih subjekata u ostvarivanju ciljeva nezavisnosti, evropske i NATO orjentacije Crne Gore.

“Danas se zajednički suprostavljamo novom talasu nacionalizma koje ugrožava građansko, moderno i sekularno društvo. Sve te zajedničke bitke i dostignuća su doprinijele i rastu uzajamnog povjerenja. Duboko uvažavajući tu bliskost, željela bih da organizujem sastanak na kome bismo razmijenili razmišljanja o predstojećim predsjedničkim izborima.

Uvjerena sam da imamo zajednički cilj i da rezultati predsjedničkih izbora mogu doprinijeti ostvarivanju onih ideala i vrijednosti na kojima stojimo i od različitih nasrtaja branimo pune tri decenije” stoji u pismu Vuksanović Stanković.