Skip to content

Vuksanović Stanković: Očekujem podršku HGI i njenih birača

Zbog naše političke bliskosti i zajedničkih ciljeva koje nas spajaju, zbog Evropske unije i evropskih vrijednosti koje nas povezuju, prenijela sam rukovodstvu HGI poruku da smatram da zavrjeđujem njihovu i podršku birača HGI na predsjedničkim izborima 19. marta, saopštila je predsjednička kandidatknija SDP Draginja Vuksanović Stanković, nakon razgovora sa rukovodstvom HGI-a.

Ona je kazala da je ovo bio iskren i otvoren razgovor prijatelja, saboraca iz vremena kada nas je bilo malo za nezavisnu i građansku Crnu Goru, i saboraca današnjih u borbi za očuvanje takve Crne Gore na koju se nasrće iz istih ideoloških centara kao ranije.

“Tivat je mjesto koje na sjajan način simbolizuje crnogorsku multikulturalnost a današnji susret sa prijateljima iz Hrvatske građanske inicijative i g-dinom Vuksanovićem je bio dobar povod da se podsjetimo na ovu temeljnu vrijednost moderne Crne Gore”, kazala je Vuksanović Stanković.

Ona je navela da Crna Gora i Hrvatska moraju imati najbolje moguće odnose, te da ove dvije zemlje u bliskoj budućnosti moraju biti najbliži partneri u EU, čiji je Hrvatska član, a Crna Gora mora uradit sve da pristupi članstvu što je moguće prije.

“HGI, kao odgovorna i partija koja je nebrojeno puta pokazala privrženost evropskoj Crnoj Gori, će sasvim sigurno i u narednom periodu značajno doprinijeti tom našem velikom i istorijskom cilju” zaključila je predsjednička kandidatkinja SDP-a.