Skip to content

Vuksanović Stanković sa predstavnicima PSSE: Prisutno miješanje Vučićeve vlasti, cilj da Crna Gora skrene sa evropskog puta

Kandidatkinja za predsjednicu Crne Gore i poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković susrela se sa delegacijom PS Savjeta Evrope u sastavu Džo O’Rajli, šef Delegacije, Domagoj Hajduković, Tamara Vonta, Simone Bili i Damjan Kotije, članovi Delegacije.

Vuksanović Stanković je navela da se predstojeći predsjednički izbori održavaju u ambijentu koji je determinisan  činjenicom da smo u prethodne dvije i po godine imali dvije Vlade koje su u mnogim segmentima unazadili poziciju Crne Gore i na unutrašnjem i međunarodnom planu. „Crna Gora je zaustavljena u EU integracijama, od predvodnika tog procesa postala jedan od većih regionalnih problema, dok je na unutrašnjem planu urušila ionako krhke institucije i dovela zemlju do tačke potpune političke i institucionalne nestabilnosti“ , navela Vuksanović Stanković.

Ona je naglasila da je u Crnoj Gori prisutno snažno miješanje Vučićeve vlasti na političke procese i jedan značajan broj političkih struktura, te da očekuje intenziviranje tog uticaja tokom predsjedničkih izbora.

„Cilj tih struktura je da Crnu Goru potpuno skrenu sa evropskog puta, uruše njen građanski koncept a državu učine disfunkcionalnom i nestabilnom“, saopštila je Vuksanović Stanković.

Sagovornici su istakli očekivanje da će i pored svih problema sa kojima se suočava Crna Gora predsjednički izbori proteći u bazično korektnom demokratskom ambijentu.