Skip to content

Vuksanović Stanković sjutra u Sarajevu

Kandidatkinja za predsjednicu Crne Gore Draginja Vuksanović Stanković će na poziv gradonačelnice Benjamine Karić boraviti sjutra u Sarajevu. Tom prilikom će se sastati i sa članom Predsjedništva BiH Denisom Bećirovićem.

Tradicionalni dobri odnosi Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a posebno građana dvije države nebrojeno puta su dokazani. Poslanica Vuksanović Stanković je rado viđena u BiH, posebno zbog njegog iskrenog zalaganja za mir i suživot, razvoj građanskog društva i evropsku i evroatlantsku perspektivu te zemlje.

Posebnu pažnju posvetila je suočavanju sa istinom i borbom protiv nasljeđa ideologija koje su dovele do krvavog rata u toj zemlji, koji je odnio preko 100.000 života, tako da je na poziv “Majki Srebrenice” nekoliko puta učestvovala u komemoraciji žrvama genocida koja se održava svakog 11.jula u Memorijalnom centru u Potočarima.

Zbog ovih posjeta, ali i jasnih poruka otpora politikama mržnje i netrpeljivosti, poslanica Vuksanović Stanković je bila na meti ozbiljnih prijetnji od strane negatora i promotera genocida.

Svaka posjeta susjednim zemljama je prilika da se pošalje poruka o značaju očuvanja dobrih međuljudskih i međunacionalnih odnosa u regionu kao temeljnoj osnovi očuvanju mira i stabilnosti i da se i riječima i djelima dokaže značaj dobrosusjedskih odnosa.