Skip to content

Vuksanović Stanković: Zaslužujem podršku rukovodstva Bošnjačke stranke a posebno njihovih birača

Zbog zajedničkih vrijednosti koje zastupamo, zajedničke borbe u prošlosti i sadašnjosti, smatram da zaslužujem podršku Bošnjačke stranke i posebno njenih birača na predsjedničkim izborima 19. marta, saopštila je Draginja Vuksanović Stanković nakon susreta sa rukovodstvom Bošnjačke stranke.

Ona je navela da ovaj razgovor doživljava kao razgovor prijatelja i saboraca u najboljoj želji da Crna Gora dobije predsjednika koji će doprinijeti ostvarivanju onih ideala i vrijednosti na kojima stojimo i od različitih nasrtaja branimo pune tri decenije.

Vuksanović Stanković je navela da je, duboko uvažavajući političku bliskost, željela da kroz razgovor sa rukovodstvom Bošnjačke stranke razmijeni stavove i razmišljanja o predstojećim predsjedničkim izborima.

“Mi smo saborci još od vremena borbe za nezavisnost, evropsku i multietničku Crnu Goru, kao što smo saborci danas u borbi protiv svega onoga što ponovo ugrožava te osnovne vrijednosti moderne Crne Gore”, navela je predsjednička kandidatkinja SDP u razgovoru.

Sagovornici su konstatovali da Crna Gora mora kao ključne prioritete u narednom periodu da ima jačanje vladavine prava, ravnomjerni ekonomski razvoj, evropske integracije i jačanje saradnje sa NATO, uz obezbjeđivanje pune političke i društvene stabilnosti zemlje.