Skip to content

Vuksanović Stanković: Bratić napravila ogromnu štetu, tužilaštvo da reaguje što prije

Crnoj Gori ovih dana stiže na naplatu bezakonje bivše ministarke prosvjete Vesne Bratić koja je iz političkih i nacionalnih razloga smijenila čak 223 od 243 rukovodioca obrazovnih ustanova. Njih preko 50 je već dobilo sudsku presudu po kojoj su nezakonito smijenjeni, dok se slično očekuje i za ostale koji su podnijeli tužbe. Štete po budžet naše zemlje će biti enormne, ali je najveća šteta napravljena obrazovnom sistemu i stotinama vrijednih prosvjetnih radnika od kojih su mnogi proveli cijeli radni vijek u ovoj, za svaku državu, ključnoj oblasti.

“Ukoliko želite da uništite jednu državu, krenite od obrazovnog sistema” – staro je pravilo koje je bivša ministarka ispunila koliko je mogla.

Zbog ovih, ali i brojnih drugih očiglednih šteta počinjenih budžetu i interesima države Crne Gore pozivam nadležno državno tužilaštvo da u hitnom roku reaguje, “pronađe adresu” Vesne Bratić i sprovede postupak zbog očigledne zloupotrebe službenog položaje od njene i strane njenih najbližih saradnika. I sve je ovo urađeno po mjeri parlamentarne većine sastavljene od DF-a, Demokrata, URA-e i Vlade Zdravka Krivokapića. U ovim i sličnim slučajevima se jasno pokazuje da li ima stvarne volje da se postupa u skladu sa zakonom i pošalje jasna poruka da se za ovakve enormne štete po državu mora odgovarati.

Draginja Vuksanović Stanković

Poslanica SDP u Skupštini Crne Gore