Skip to content

Zeković: Abazović da inicira skraćenje mandata Skupštine

Nakon što je g-din Abazović javno saopštio da je formiranje Lekićeve vlade za njega “zavšena epizoda”, a njegovoj Vladi je izglasano nepovjerenje pozivamo ga da u skladu sa čl. 84 st. 4 Ustava Crne Gore inicira skraćenje mandata Skupštine.

Tako bi zaustavili antievropsko srljanje i stvorili uslove za konsolidaciju institucija. Skraćenje mandata Skupštine će doprinijeti dijalogu i izboru sudija Ustavnog suda, jer svi imaju interes da dobiju legitimno izabrane predstavnike u Skupštini, a građani da na demokratskim izborima opredijele politički put.

U svakom društvu čija je politička večina duboko delegitimisana izglasavanjem nepovjerenja dvijema vladama u godinu dana, blokiranjem evropskih integracija i institucionalnim kolapsom, gdje glavnog pemijerovog “borca protiv korupcije” Tužilaštvo sumnjiči za prodaju oduzetih cigareta, jedino moguće rješenje je mandat vratiti građanima.

Podsjećam da SDP pune dvije godine insistira na otvaranju iskrenog dijaloga, kako bi dobili Ustavni sud koji je iznad bilo koje političke većine.

Bojan Zeković

Potpredsjednik SDP