Skip to content

Zeković: AEM najavio da će razmatra zabranu emitovanja programa TV Happy

Socijaldemokratska partija pozdravlja inicijativu Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija koje je podržalo zahtjev SDP-a i pozvalo AEM da “što prije utvrdi sve činjenice i donese odluku po pitanju spornih sadržaja koje plasira TV Happy”.

Iz Agencije za elektronske medije smo konačno dobili najavu da će “na jednoj od narednih sjednica” prihvatiti da razmatra neophodnost zabrane emitovanje programa Happy televiziji koja u kontinuitetu proizvodi i emituje huškačke sadržaje sa ciljem provociranja nemira u Crnoj Gori, a koja je u susret dogadjajima na Cetinju imala emisiju pod naslovom “Da li će pasti krv u Crnoj Gori?” Moglo je i bez ovoliko “guranja”, ipak govorimo o pozivanju na sukobe, ali biće prilike da AEM objasni šta im diktira prioritete u radu.

Ne sumnjamo da će posebno voditi računa o balansu između potrebe našeg društva da se zaštiti od otvorenog govora mržnje i “prava” Happy TV da taj govor upražnjava. Zato raduje najava AEM-a da će konačno naći vrijeme i spoznati potrebu da o ovom pitanju donese odluku.

Nije neprimijećeno ostalo ni glasno ćutanje predsjednika Skupštine Crne Gore koja imenuje i razrješava savjet AEM, i predsjednika Vlade Crne Gore, a koji su uprkos javnim pozivima odbili da osude pokušaj stvaranje nemira, kako bi “pala krv u Crnoj Gori”.

Bojan Zeković

Potpredsjednik SDP