Skip to content

Zeković: Cilj manjinske Vlade da bude odblokiranje EU integracija

Ciljevi manjinske vlade treba da bude odblokiranje pregovora sa Evropskom unijom (EU), izbor ključnih nosilaca pravosudnih funkcija, depolitizacija javne uprave, a ne da su prioriteti isti kao kreatorima “srpskog sveta” -rekao je potpredsjednik SDP Bojan Zeković..

“SDP je pokrenuo izglasavanje nepovjerenja Vladi, jer je bila duboko štetna za državne interese” istakao je Bojan Zeković na twitteru

“Sada treba izabrati novu, a želi da je vodi potpredsjednik dosadašnje. I to nije sporno, ali se moraju dogovoriti njeni ciljevi i oni ne mogu i formalno gori nego odlazeće” kazao je Zeković.

Osim što su, prema njegovim riječima, “prekršili sve što su potpisali – EU integracije blokirane, partijski grabež, revanšizam, nema depolitizacije, nema manjinskih partija, niko od korumpiranih u zatvoru, sada neki predlažu da ciljevi nove vlade budu i zvanično gori”.

“Temeljni ugovor, popis, Otvoreni Balkan. SDP smatra da ciljevi manjinske vlade treba da budu odblokiranje procesa EU integracija, izbor ključnih nosilaca pravosudnih funkcija, depolitizacija uprave, povratak građanskog i sekularnog karaktera društva, a ne da su prioriteti isti kao kreatorima “srpskog sveta” – istakao je Zeković.

“Ako će nova vlada imati i, kako je rekao, “zvanično gore ciljeve nego Krivokapićeva”, i prioritet joj biti zamjena EU “srpskim svetom”, SDP će biti opozicija kao što je bila opozicija Demokratskoj partiji socijalista, koja je dovela do sadašnje – zaključio je on.