Skip to content

Zeković: Građani trpe posljedice

U opoziciji su saglasni da proces formiranja vlade traje dugo, a krivca za to pojedini vide u mandataru.

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Bojan Zeković ocijenio je da proces traje neprimjereno dugo, uz štetne posljedice po građane. Zeković je istakao da očekuju da u narednih nekoliko dana mandatar obavijesti javnost da li je uspio formirati vladu, a ukoliko nije – da ne troše dalje vrijeme i resurse, već da se posvete drugim modelima izlaska iz krize.

”Nakon što smo obezbijedili većinu za smjenu Vlade Zdravka Krivokapića, stvorene su pretpostavke za formiranje nove vrijednosne parlamentarne većine koja se već iskazala kroz niz glasanja za smjenu (Vladimira) Leposavića, Rezoluciju o Srebrenici, smjenu Alekse Bečića i Rezoluciju o Ukrajini. Na tom talasu promjena Abazović je dobio mandat sa zadatkom da otkloni štete Krivokapićeve Vlade, odblokira paralisane istitucije i nastavak evropskih integracija”.

Zeković je kazao da su za sve to vrijeme u fokusu SDP-a stvarni problemi građana, koji zbog blokade rada Skupštine jedini u Evropi nemaju antikrizne mjere, plaćaju i dalje najveće iznose akciza na gorivo u regiji, dok domaća privreda ne dobija neophodni paket pomoći.