Skip to content

Zeković: Iz jučerašnjeg odgovora AEM ostaje nejasno da li će sprovoditi zakon u slačaju Happy TV

Socijaldemokratska partija još jednom poziva Agenciju za elektronske medije da hitno onemogući emitovanje programa Happy televiziji koja u kontinuitetu proizvodi i emituje huškačke sadržaje sa ciljem provociranja nemira u Crnoj Gori, a prije dva dana je imala emisiju pod naslovom “Da li će pasti krv u Crnoj Gori?” Iz jučerašnjeg odgovora AEM ostaje nejasno da li će sprovoditi zakon, primjeniti norme koje citiraju i onemogućiti dalju kontaminaciju medijskog prostora, posebno u ovom osjetljivom trenutku.

Umjesto sprovođenja zakona, ili odgovora kada će to učiniti i zašto još uvijek nijesu, AEM govori o “načelima slobode, profesionalizma i nezavisnosti”, te “zabrani vršenja cenzure ili neprimjerenog ograničavanja slobode izražavanja”. Jesu li profesionalizam prepoznali u programu Happy televizije, pa bi zabrana emitovanja sadržaja kao što je emisija sa temom “Da li će pasti krv u Crnoj Gori?” bilo “neprimjereno ograničavanje slobode izražavanja”? Je li to zvaničan stav zbog koga AEM dozvoljava emitovanje navedenog i sličnih sadržaja? Ali ako nije jasno iz saopštenja jasno je iz ponašanja, do sada nijesu uradili ništa dajući za pravo Happy televiziji i sličnima.

Pozivamo predsjednika Skupštine Crne Gore koja imenuje i razrješava savjet AEM da osudi pokušaj stvaranje nemira, kako bi “pala krv u Crnoj Gori” i obezbijedi poštovanje zakona i nemogućnost emitovanja sličnih sadržaja ubuduće.

Bojan Zeković

Potpredsjenik SDP