Skip to content

Zeković: Korejski dupli pas između koalicionih partnera PES-a i DF-a, od dinara i rubalja do kriptovaluta

Potpredsjednik SDP-a i kandidat za poslanika u Skupštini na listi “SDP – Za našu kuću” Bojan Zeković komentarisao je jučerašnju lažnu raspravu između koalicionih partnera Milojka Spajića (Pokret Evropa sad) i Milana Kneževića (Demokratska narodna partija) koji je ujedno i predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost. Dio crnogorskih zvaničnika navodno je primio pisma od bivšeg „kralja kriptovaluta“ Koreanca Do Kvona u kojem on optužuje Milojka Spajića za, kako kaže Knežević, uzimanje mita te pomaganje u skrivanju 40 milijardi eura teških prevara. Spajić i Milović se pak brane da ih optužuju advokati kotorskih klanova i da je sve namješteno.

Zeković kaže da se može složiti kako je ovo namještaljka, ali namještaljka koju su iscenirale obje strane.

„Lažne optužbe i svađe po medijima su već pokazana taktika koalicionih partnera. Korejski dupli pas između Spajića i Kneževića već je viđena igra koja ovog puta neće proći. Ako ni zbog čega drugog, a ono što se njihovom partneru u Podgorici Vladislavu Dajkoviću teško sa dinara i rubalja prebaciti na eterium, cardan ili dogecoin“, rekao je Zeković i dodao:

„Obavještajni polusvijet, po već viđenom receptu, vadi predizborne optužbe kako bi neko ispao žrtva, a već sjutra će ti isti koji se prozivaju zajedno na koalicionom sastanku u Podgorici, Pjevljima i Danilovgradu dogovarati podjelu plijena. Isto su radile i Demokrate koje su pravile performanse da je Abazović uzeo 21 miliona eura od kriminalaca, a on odgovarao da Bečić ‘prikriva ubice’ Duška Jovanovića, pa se danas „hrabro“ drže za ruke. Teško je vjerovati da vam neko smješta kriminalno djelovanje, a vi ostajete sa njim u koaliciji. Dakle ili je dupli pas između Kneževića i Spajića ili će Spajić raskinuti partnerstvo sa onim za koje tvrdi da ga želi poslati u zatvor zbog podmetnutog kriminala. Ne zanimaju nas vaša predizborna razigravanja, već odgovori na dva pitanja – zašto ste i dalje u koaliciji u Podgorici, Pjevljima i Danilovgradu i da li je na državnom nivou glas za Spajića, glas i za Kneževića, Dajkovića i Milačića, istakao je Bojan Zeković te pozvao specijacijalno tužilaštvo da odbrani javni prostor od ovakvih igara.

„Neka pozovu na saslušanje sve koalicione partnere da ponude dokaze ili da konačno prestanemo s igrama uoči svakih izbora“, rekao je Zeković.

Zeković je za kraj takođe naglasio da SDP u trećini vijeka svog postojanja nije imao nijednu ovakvu aferu, dok nove partije – samozvane „borce protiv kriminala“ – svako malo specijalno tužilaštvo, ili oni jedni druge optužuju za kriminalno udruživanje. Ovakvo neodgovorno ponašanje dokazuje da je jedino SDP garant izgradnje Crne Gore, sa jakim institucijama i društva okrenutog zapadnim demokratijama, a ne istočnim despotijama.

Bojan Zeković

Potpredsjednik SDP

Kandidat za poslanika na listi “SDP – Za našu kuću”