Skip to content

Zeković: Niko u svojoj kući ne radi za interese tuđe, kao što ni oni koji kuću smatraju svojom iz nje ne kradu, mora se stati i sa jednim i sa drugim

Evropska, građanska, moderna i sekularna Crna Gora – to je veliki istorijski cilj koji će u sljedećem mandatu ostvariti crnogorski SDP. Ta je poruka poslata sa Lovćena gdje su se okupili članovi Socijaldemokratske partije Crne Gore i pod sloganom „Za našu kuću“ najavili početak kampanje za predstojeće parlamentarne izbore.

Slogan SDP-a na ovim izborima „Za našu kuću“ na najbolji mogući način opisuje odnos koji moramo imati prema Crnoj Gori i njenim stanovnicima. Smatra to i potpredsjednik partije Bojan Zeković koji je rekao da će naša kuća biti udobna i komotna za sve nas ali je prvo moramo doživljavati svojom. „Crna Gora je 2020. godine ostvarila promjenu vlasti na izborima, što je suština demokratije, ali nažalost karakter tih promjena je takav da ugrožava temeljne vrijednosti na kojima počiva Crna Gora. Nastavljene su loše prakse bivše vlasti, služeći tuđim interesima nas uvlače u „Zatvoreni Balkan“ blokirajući evropske integracije, ugrožen je multietnički sklad i sekularni karakter društva, temeljne evropske vrijednosti. Vjerske zajednice moraju uvažavati Crnu Goru, što većina njih i čini, a one druge moraju prestati da se bave politikom služeći tuđim interesima i jedino takve će imati uvažavanje sa naše strane.“ – poručio je Zeković.

Dodao je kako je SDP godinama ukazivao na to da jedna osoba ne može biti zaštita države: “Naprotiv, takav pristup urušava Crnu Goru. Nažalost događaji su pokazali da smo bili u pravu. Sada Crnu Goru moramo doživjeti svi kao svoj dom i ona može biti dovoljno komotna i udobna za sve nas. Niko u svojoj kući ne radi za interese tuđe, kao što ni oni koji kuću smatraju svojom iz nje ne kradu. Mora se stati i sa jednim i sa drugim. Borimo se za našu kuću. Da u njoj obezbijedimo bolji život, kvalitetno obrazovanje, bolju i svima dostupnu zdravstvenu zaštitu, razvoj koji ćemo osjetiti svi a ne samo nekolicina. Hrabro, odlučno, SDP – Za našu kuću“- zaključio je Zeković.

Bojan Zeković

Potpredsjednik SDP i kandidat za poslanika na listi „SDP – Za našu kuću“