Skip to content

Zeković o rebalansu budžeta opštine Kolašin: Tekuća potrošnja raste na tri miliona eura, a realizacija onog od čega zavisi život građana nije u visokom procentu

Odbornici Skupštine opštine (SO) Kolašin usvojili su na današnjoj sjednici rebalans budžeta za ovu godinu. Rebalansom je planirano da prihodi i rashodi lokalne uprave budu 8,1 milion eura, što je za oko 760.000 više u odnosu na prvobitni plan.

Odbornik SDP u tom gradu, Bojan Zeković, pohvalio je činjenicu da se Izmjene i dopune Odluke o budžetu donose sredinom godine, za razliku od ranije prkse, kada je to, kako je podsjetio, rađeno u samom finišu godine.

Međutim, Zeković smatra da nije dobar trend to što Opština umanjuje očekivanja od tekućih prihoda, a povećava očekivanja kada je riječ o dotacijama i trasferima od države.

„Prihodi koji zavise od nas padaju i planiramo da i dalje padaju,a prihode od države planiramo na visočiji iznos. To nije dobar trend. Tekuća potrošnja raste na tri miliona eura, a realizacija onog od čega zavisi život građana nije u visokom procentu“, poručio je Zeković.