Skip to content

Zeković: Predsjednički kandidat evropske i građanske Crne Gore da bude nadstranačka ličnost

Predsjednički kandidat evropske i građanske Crne Gore treba da bude nadstranačka ličnost, prihvatljiva svima koji baštine vrijednosti politike koja Crnu Goru vidi u društvu civilizovanih, demokratskih i ekonomski razvijenih država.

Imajući u vidu aktuelni politički kontekst, predsjednički kandidat bi trebalo da bude lišen partijskih tereta i odijuma javnosti koje različite strukture sa sobom nose i takav kandidat ima ubjedljive šanse za uspjeh na predsjedničkim izborima.

Ovakav kandidat bi bio u stanju da okupi sve političke subjekte koji su na tim vrijednostima ali i civilni sektor i nepartijske organizacije.

Taj nadstranački kandidat bi, braneći jedan vrijednosni okvir koji je danas debelo ugrožen, a za koji postoji jasna većina u Crnoj Gori, bio prihvatljiv širokom krugu naših sugrađana, posebno uzimajući i aspekt mogućnosti da bude izabran.

Ukoliko ne bude želje za postizanjem ovakve vrste dogovora – SDP će imati svog kandidata zbog dosljedne borbe za građansko, demokratsko i napredno društvo i jasnu evropsku i evroatlantsku perspektivu za Crnu Goru kojima je naša partija posvećena preko tri decenije.

Bojan Zeković

Potpredsjednik SDP