Skip to content

Zeković: Vučićeva vlada izvršila desant na Cetinjski manastir

Ništa ne otkriva suštinu, kao slika vjerskog vođe koga u bogomolju dovoze vojnim helikopterom, a stotine policajaca dugim cijevima i pancirnim platnom štite od ljudi za koje kaže da su njegova braća i kojima on treba propovijedati riječ božiju. Onaj koji želi biti mitroplit crnogorsko-primorski, ne može biti NATO-helikopterski, niti srpsko-padobranski i sve je bez “dostojan” njihov desant na Cetinjski manastir.

Vladika Petar Petrović II, koji je zaista bio dostojan Cetinjskog manastira bi rekao: “kome zakon leži u topuzu tragovi mu smrde nečovještvom.”

Socijaldemokratska partija najoštrije osuđuje bezrazložnu i prekomjernu upotrebu policijske sile koju je Vučićeva marionetska vlast sprovela nad do tog trenutka potpuno mirnim protestima na Cetinju. Svemu je prethodilo dokazano lažno i prezira dostojno “informisanje” javnosti od strane premijera Krivokapića o navodnom bacanju molotovljevog koktela na policiju. Desantom na Cetinje NATO helikopterom je otkrivena srž političkih podjela, sahranjeno i ljudsko i vjersko, a lažima o ugroženoj navodnoj religioznosti Vučiće posluge u Crnoj Gori ovakvom službom održano je opijelo.

Umjesto zvona Cetinjskog manastira, desant je ispraćen pucnjevima, zvukom helikoptera, mirisom suzavca i ukusom doboke nepravde. Ne smeta to Vučićevoj posluzi u Crnoj Gori, važno je da su zavrijedili njegove javne čestitke.

Bojan Zeković

Potpredsjednik SDP