Skip to content

Zeković: Za političku većinu predvođenu DF-om EU neprirodno okruženje

Potpredsjednik SDP, Bojan Zeković, je u izjavi za VIJESTI komentarišući eventualno povlačenje pomoći EK kazao da je, Abazović služeći Vučiću, uspio da potpuno parališe proces integracija u EU, a sada građani trpe poljedice takve politike.

“Krah integracionog procesa” za one koji služe tuđim interesima je očigledno željen, a EU se želi zamijeniti “Otvorenim Balkanom”. Zbog takve politike Vladu i URU je napustila dosadašnja potpredsjednica Jovana Marović”, istakao je Zeković.

“U svakoj zemlji odgovornost za ostvarivanje politike snosi vlast i politička većina, pa tako mora biti i u Crnoj Gori. Ako smo, kada smo bili opozicija DPS-u, odgovornost adresirali njima, ne vidim zašto bi sada bilo drugačije, i neko drugi bio odgovoran, a ne Vlada i politička većina”, naglasio je Zeković.

“Podsjećam i da SDP pune dvije godine insistira na otvaranju dijaloga kako bi izabrali VDT, sudije Ustavnog suda i članove Sudskog savjeta. Sve vrijeme vlast pod vođstvom DF-a ne želi razgovor sa opozicijom, već, kako je saopštio potpredsjednik Joković, želi da većinu u Ustavnom sudu “ima sadašnja parlamentarna većina”. Kada iz Vlade imate takve poruke, kada vode duboko antizapadnu politiku na unutrašnjem planu, EU im mora biti neprirodno okruženje”, zaključio je Zeković.

Bojan Zeković

Potpredsjednik SDP